vrijdag 14 september 2012

Stagedoelen


Dinsdag heb ik een gesprek gehad met mijn stagebegeleider. Mijn stagebegeleider is Martijn van der Linden.  en maakt prachtige illustraties. Daarom ben ik maar al te blij dat ik hem als stagebegeleider mag hebben. 
Hij maakt echt hele sfeervolle illustraties bij verhalen. De plek van illustratie waar ik mezelf ook graag later zou willen zien. De verhalende kant van het illustreren. 

Op dinsdag heb ik het met mijn stagebegeleider erover gehad wat ik aan het einde van mijn stage bereikt wil hebben. Ik hoop eigenlijk dat ik in deze periode al een paar echte opdrachten kan vinden,..maar ik merk dat het een lastige tijd is. Een paar jaar geleden heb ik verschillende opdrachtjes gehad. Maar nu, als ik er hard naar zoek lijkt een opdracht bijna onvindbaar te zijn. Wel heb ik al een paar schaduwopdrachten voor magazines gemaakt en speciaal werk gemaakt en opgestuurd,... maar het blijft vaak bij: 'Ziet er mooi uit, als we een geschikte opdracht voor je zien, nemen we contact met je op, maar blijf ons op de hoogte houden.'   Een beetje een vaag antwoord.  Natuurlijk geef ik de moed niet op. Ik blijf gewoon doorzoeken en ondertussen wil ik mijn portfolio versterken.

Want dat was het tweede punt waar we het over gehad hebben; mijn portfolio. Ik heb nooit helemaal achter het werk in m'n portfolio gestaan. Niet op de selectie, niet op de volgorde... er rammelt gewoon nog veel aan.  Het was verhelderend om er met mijn stagebegeleider over te hebben. Nu weet ik wat beter hoe ik mijn portfolio kan aanpassen. Er moet meer eenheid in m'n portfolio komen. 

Dit vond ik zelf ook altijd knagen... in mijn portfolio staan 'tig verschillende stijlen door elkaar heen. Ik ga die stijlen nu naar een minimum brengen en de stijlen die ik in mijn portfolio stop moeten echt sterk naar voren komen. Dus dat is één punt waaraan ik voorlopig ga werken.

Vervolgens is een ander doel dat ik een nieuwe publicatie/boek ga maken. Dit kan ik vervolgens ook in m'n portfolio stoppen. En eigenlijk had ik dit zelf ook al als doel,..maar nu ik het met m'n stagebegeleider heb afgesproken, staat er wat meer druk op. En dat kan ik wel gebruiken. 

Ook blijft Martijn mij tussendoor schaduwopdrachten geven. Iets waar ik erg blij mee ben. Omdat ik heel weinig verhalende illustraties heb, terwijl ik dit juist de leukste kant van illustreren vind. 
De eerste 3 opdrachten die ik van hem heb meegekregen heb is:
- het illustreren van 3 gedichtjes
- het illustreren van een Grimm sprookje
- het illustreren van een cover voor een jeugdboek

Naast dit blijf ik ook schaduwopdrachten maken voor de Hema, 

even een stom, krabbelig zelfportret om dit bericht af te sluiten.. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten