zondag 14 oktober 2012

korte update

Vorige week heb ik weer met Martijn afgesproken. Hij heeft me weer een hoop feedback en tips gegeven.  Ook heb ik weer nieuwe schaduwopdrachten gekregen. Er zijn nog wel wat dingetjes die ik aan het corrigeren ben bij de vorige opdrachten, maar ook ben ik aan de slag voor de nieuwe schaduwopdrachten. De volgende opdrachten zijn:

- 3 gedichtjes illustreren van Annie M.G. Schmidt
- kies nog twee sprookjes van Grimm en illustreer die in dezelfde stijl met dezelfde voorwaarden als bij de eerste die je gedaan hebt.
- Maak 3 spreads voor ‘Han en Haas’ geschreven door Monique van der Zanden.

Het freelancen begon niet in een heel rap tempo, maar ik heb het gevoel dat er progressie is in het freelancen.  De eerste maand ging een beetje moeizaam. Ik heb hard gezocht naar opdrachten, maar kon tevergeefs niets vinden. Pas aan het einde van de maand kreeg ik een positieve reactie van Teken-mijn-verhaal dat ik binnenkort weer mee kan doen aan een project.En wanneer ik het niet echt verwachtte stroomde er een nieuw opdrachtje binnen: Een logo ontwerpen voor een startend Duits bedrijf. Deze opdrachtgever zei dat als ze tevreden zijn met het eindresultaat, ik nog meer opdrachten in de toekomst kan verwachten.   Op deze manier open je deuren als freelancer...  Als je een klant tevreden stelt met je werk. Elke klant die je gehad hebt, is een klant die eventueel terug kan keren voor een nieuwe opdracht. En dat probeer ik altijd in mijn hoofd te houden.

Het blijft soms wel lastig om alleen te werken. Liever zou ik met een aantal andere creatievelingen in een studio werken. Ik denk dat dat veel meer motiveert bij het werken. Dit is iets wat ik later echt gegarandeerd wil doen. 
Wat mij nu gemotiveerd houdt om op een goed tempo door te blijven werken zijn m'n to-do lijstjes, gekrabbeld in mijn agenda. Het werkt goed voor mij als ik, voordat ik de dag begin een to-do list maak met dingen die ik wil afronden...dat zorgt voor een goede planning en het stimuleert om door te blijven werken. Het werkt als een soort schouderklopje voor mezelf als ik weer iets kan doorkrassen. : p   Normaal houd ik helemaal niet van lijstjes maken... Ik ben niet echt iemand die veel dingen noteert, maar ik begin het als een handig werksysteem te zien. Omdat je als freelancer niemand direct achter je schouders hebt staan, is dit een goede manier om jezelf te pushen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten