dinsdag 30 oktober 2012

Pitch

 Even weer een nieuwe update. Dat is al een tijdje niet meer gebeurd. Vandaag heb ik meegedaan aan een pitch voor de UITagenda. Een Rotterdams magazine die je op verschillende plekken gratis mee kan pakken. Ik had er al een aan gedacht om een keer werk te sturen naar de redactie van de UITagenda, maar dat is er nooit echt van gekomen. Ongeveer een week geleden stuurde onze SLC een mail met informatie over een illustratie-pitch voor de UITagenda.  Ik had er alleen gisteren de tijd voor om eraan te werken, maar het was m'n streven om zo duidelijk mogelijk m'n ideen weer te kunnen geven. Geen halve schetsjes, maar een duidelijke schets waarbij al goed duidelijk is welke kant ik op wil gaan. Het onderwerp vond ik best pittig. Ons werd gevraagd om een illustratie te maken over 'De Buffel',  een schip dat nu nog bij het Maritiem Museum staat maar binnenkort afscheid van wordt genomen wegens bezuiniging. De illustratie moest Stopping Power hebben. 
Mijn eerste idee: Het schip dat uitvaart in de lucht (omdat het schip nog geen nieuw doel heeft.) en een grauwe, trieste stad achterlaat.
Het tweede idee:  Een buffel die protesteert omdat het Buffelschip verdwijnt. 

Het tweede idee heeft naar mijn idee meer Stopping Power en bij de pitch was de opdrachtgever ook het meest te spreken over dit idee. 
Volgende week is de deadline voor de Pitch. Het is wel interessant om een keer een Pitch mee te maken, maar ook best frustrerend omdat er veel competitie is, en de kans groot is dat je het werk helemaal voor niks maakt...maar toch een leuke uitdaging!Geen opmerkingen:

Een reactie posten