zondag 25 november 2012

Na zonneschijn komt meestal regen

Ik geloof dat ik een freelance-dipje heb. Er heerst een hoop chaos in m'n hoofd, het is WINTER, een hoop 'Nee's '  terwijl ik al zo hard hoop een keer een overtuigende 'Ja'  te horen. Het maakt me gewoon een beetje onzeker.

Soms lijkt alles met het freelancen tegen ze zitten en dat maakt het soms moeilijk om in je eigen werk te blijven geloven. Te geloven dat het goed genoeg is en dat later alles wel goed komt.
Maar ik denk dat dit er gewoon bij hoort...die twijfel-achtige gedachten. Ik denk dat veel illustrators  weleens flink ontmoedigd worden als je bijvoorbeeld geen werk kan vinden/ of een klus opeens niet meer doorgaat. En dat veel illustrators zich afvragen: Geef ik op, of ga ik door?

Allereerst wel jammer dat de Pitch waarover ik eerder schreef op m'n blog wat rommelig is verlopen. We moesten zo'n 3 weken wachten op een uitslag, en uiteindelijk is er niet één persoon echt uitgekozen. Wel hebben ze 4 kleine illustraties geplaatst. Mijn illustratie heeft het helaas niet gehaald :(   Maar wat ik nu al 2 keer heb ervaren met een pitch is dat  ''spelregels'' opeens achteraf worden veranderd en dat vind ik niet netjes.
 
Daarnaast baal ik een beetje dat ik nog steeds geen project van Teken-Mijn-Verhaal gekregen. Eerst kreeg ik een garantie dat ik eindelijk in november/december zeker weten aan de slag kon.... Toen ik er vorige week een mailtje over stuurde, kreeg ik het antwoord dat het nu waarschijnlijk januari gaat worden. En ik 'wacht' er nu al minstens een halfjaar op. Ik weet dus niet of ik nu moet geloven dat het nu wel in januari gaat gebeuren.

Wat wel leuk is, is dat ik een schaduwopdracht heb gekregen van het Grafische Bureau dat voor de Lekker Puh zorgt.  Als schaduwopdracht ga ik een cover voor het magazine maken en een illustratie voor de prijsvraag en daar heb ik erg zin in. : )

Tja,... de winter maakt altijd een pessimist van me...
Na de regenbui schijnt de zon ook wel weer.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten