maandag 12 november 2012

Today is network-day

Ik heb besloten om toch wat 'agressiever' te worden met netwerken. Ik zie meer en meer dat je echt achter iemand aan moet zitten als je iets klaargespeeld wilt krijgen. Zeker in dit wereldje. En het beste is dan: Bellen! 
Ik had daar in het begin heel erg moeite mee omdat ik me al snel verspreek als ik een beetje zenuwachtig ben, maar ik ben erachter gekomen dat mensen je meer bijblijven als je belt en ze ook een beter beeld kunnen vormen over wie je bent. Een mail blijft echter zo anoniem. 
Ook ben ik erachter gekomen, (en och, eigenlijk wist ik dat wel al) dat je echt een ondernemend type moet zijn als je werk wilt vinden, een hoop Nee's moet slikken en nog niet te spreken over de onbeantwoorde mailtjes.  Je moet zelf voor je eigen brood zorgen. Hoe hard knok je daar zelf voor? Laat je het erbij zitten als je geen reactie krijgt? Of blijf je bellen?
Ik zou al van de honger omgekomen zijn als ik nu op mezelf zou wonen en zou moeten leven van het freelancen alleen. Meer en meer vorm ik een realistisch beeld over hoe het zal gaan na de kunstacademie.  En daarom...des te meer, probeer ik er nu harder aan te trekken om meer te netwerken en nog meer portfolio's, motivaties en cv's op te sturen. 

Inmiddels is het 190 Models Logo afgerond en heb ik mijn eerste Engelse factuur opgestuurd. Het had iets meer tijd gekost om een factuur te maken omdat ik tot nu toe alleen maar Nederlandstalige facturen heb gemaakt, maar vanaf nu heb ik ook een Engelse factuur. Altijd handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten