donderdag 27 december 2012

Wereldse gerechten

Nog een schaduwopdracht die ik heb gemaakt.  Deze schaduwopdracht was voor de Lekker Puh. (Het kindermagazine van de Rotterdampas)  Hier wil ik eigenlijk al een tijdje voor illustreren, dus heb ik om een schaduwopdracht gevraagd.  Dit wilde ik graag doen om te zien of ik voor het publiek van de Lekker Puh kan illustreren, maar ook om te laten zien wat ik als opdrachtnemer kan leveren. 
Vervolgens kreeg ik een schaduwopdracht en een planning. Ik had ongeveer 3 weken de tijd voor de opdracht. Genoeg tijd eigenlijk... Maar omdat er ook een andere opdracht liep die meer haast had, had ik voor de uitwerking iets minder tijd dan ik had gehoopt.... toch ben ik blij met het eindresultaat : ) 
Het thema dat ik kreeg was 'Werelds'.  En met dit thema moest ik een cover illustreren en een puzzelpagina.  In het begin had ik wel wat moeite met het bedenken van een concept bij dit thema. Maar na wat langer brainstormen kwam ik met het idee om karaktertjes te maken van wereldse gerechten. Zoals bijv. een typisch Duitse worst (met Lederhosen) of Japanse sushi met eetstokjes. Voor de puzzelpagina leek het me leuk om een teken-opdracht te maken of een verbind-de-lijntjes puzzel.ideetjes puzzelpagina.
schets Cover.

Het idee werd goedgekeurd. Wel kreeg ik nog de tip om extra aandacht te schenken aan de herkenbaarheid van de gerechten en de landen die erin verwerkt zijn. 
De uitgewerkte versie van de cover en de puzzel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten